Välkommen!
Vår lilla men goda förening är ganska liten och ställer därför lite större krav på oss som medlemmar om vi ska kunna behålla de förhållandevis låga månadsavgifterna.
Vi har ingen vaktmästare och det utgår inga arvoden till styrelse, revisorer eller valberedning. Husets skötsel bygger på att alla medlemmar arbetar frivilligt för föreningens bästa och att varje medlem fungerar som deltidsvaktmästare.
I korthet innebär det att du plockar upp skräp som du ser på gården eller i trappan. Upptäcker du att något är trasigt reparerar du det, kontaktar trappansvarig eller berättar för någon i styrelsen.
Tillsammans ser vi till att vi har en trevlig miljö både ute och inne genom att följa några enkla regler:
Allmänna trivselregler brf Norrgården
Trivselregler gemensamma utrymmen
Allmän information
Ekonomisk förvaltare: Nabo
Elnätsleverantör: Kraftringen
TV och bredbandsleverantör: Telia
Föreningen har tecknat ett gemensamt avtal för TV och bredband som tillkommer bostadsavgiften. Du kan själv komplettera med andra erbjudanden från leverantören.
Som lägenhetsinnehavare ansvarar du för allt inne i lägenheten, inklusive beställning av reparationer. Du ansvarar även för att lägenheten har en fungerande brandvarnare. Du måste teckna individuell hemförsäkring och elavtal. Varje lägenhet har ett tillhörande vindsförråd och ett källarförråd.
Föreningen ansvarar för utvärtes underhåll samt tillförsel av el, värme, vatten, TV och bredband.
Tvättstuga
Tvättstuga finns på bottenvåningen på Kung Oskars väg 5A. Bokar gör du via bokningslistan som är uppsatt i tvättstugan och trivselregler hittar du här. I tvättstugan hittar du även vår bokbytarhylla där du kan hämta och lämna böcker.
Sophantering
Sopor sorteras och slängs i avfallskärlen på vår innergård. Soporna ska sorteras enligt anvisningar och skrymmande kartonger ska vikas ihop. Avfallskärlen töms enligt följande schema. Större och miljöpåverkande sopor ska lämnas hos Sysav för återvinning. Närmaste Sysav anläggning är på Gunnesbo.
Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser men föreningen ligger i ett område där Lunds Kommun använder sig av boendeparkering. För att kunna ansöka om boendeparkering krävs det att du är folkbokförd på en adress inom ett område där boendeparkering finns. Ansöker gör du hos LKP.
Engagemang
Det förväntas att du, efter förmåga, engagerar dig i gemensamma aktiviteter och styrelsearbete under den tid du bor här. Kontakta styrelsen och berätta vad du vill bidra med. Styrelsen kommer du i kontakt med via mail eller genom att lämna ett meddelande på expeditionen som du hittar på bottenvåningen på Kung Oskars väg 5A.
Aktiviteter
Årligen arrangeras föreningsstämma och allaktivitetsdagar. Information skickas ut i god tid före sådana händelser.
Gårdsskötsel
För den löpande gårdsskötseln ansvarar medlemmarna veckovis enligt ett rullande schema. Trädgårdsavfallet töms fredagar jämna veckor. Gårdsskötselansvarig ansvarar för att tunnan ställs ut på trottoaren torsdag kväll och tas in på gården efter tömning på fredagen.
Fönster och balkongdörrar
Fönster och balkongdörrar är renoverade enligt den sk Allbäcksmetoden, som innebär att gamla hantverksmetoder använts, bl.a. äkta linoljefärg och linoljekitt, vid renoveringen.
Eftersom föreningen har gjort en stor investering innebär detta att fönster och balkongdörrar skall underhållas enligt Skötselanvisning för fönster och dörrar, Allbäck Windowcraft International AB, Ystad, augusti 2001.
Element
På hösten kan ibland elementen behöva hjälp för att få upp värmen. Instruktioner för hur du får igång värmen: Elementinstruktioner
Föredrar du en visuell instruktion så hittar du den här: https://www.youtube.com/watch?v=vcDRB9xaLD8
Viktigt att komma ihåg är att elementen aldrig får luftas! Förblir elementet kallt även efter att du har följt elementinstruktionerna så kontakta styrelsen.